Gabriel, oprosti, moja odločitev, da strelja Mahrez

Premier Liga 8. Okt 20181:39 > 1:41
Michael Regan/Getty Images

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola se je opravičil Gabrielu Jesusu, ki je želel izvesti najstrožjo kazen proti Liverpoolu in dodal, da je bila njegova odločitev, da odgovornost prevzame nesrečni junak Riyad Mahrez.

Alžirec je bil nenatančen v 86. minuti in tako zapravil priložnost, da meščanom prinese pomembno zmago v debriju 8. kroga Premier lige.

Mahrez dnevno vadi strele iz bele točke in to je bil razlog, da njega določim za izvajalca. Naslednjič bo dosegel gol, to bo zanj dobra izkušnja. Gabriel je želel streljati, opravičujem se mu, toda to je bila moja odločitev,” je po srečanju razkril Pep Guardiola.

Španski strokovnjak z izidom derbija na Anfieldu ni bil zadovoljen. “Nasprotnik ni imel strela proti golu, kar je na Anfieldu težko narediti. Ne smemo pozabiti proti komu smo igrali. Nadzorovali smo igro boljše, kot na prejšnjih obračunih tukaj, bili smo boljši na ‘drugih žogah’. Če igrate odprto na Anfieldu, je možnost za zmago 0 odstotna. Liverpool je v takšni igri najboljši na svetu. Zato je bilo pomembno, da nadzorujemo dogajanje na igrišču. Ni bilo lahko osvojiti točko proti takšni ekipi.”

Po 8. krogih Premier lige imajo City, Chelsea in Liverpool 20 točk, na četrtem in petem mestu sta Arsenal in Tottenham z 18 točkami.