Ramsey: Bil sem prepričan, da bom podpisal novo pogodbo

Premier Liga 12. Okt 201814:49 > 14:53
Catherine Ivill/Getty Images

Zvezni igralec Arsenala Aaron Ramsey je razkril, da so se vodilni možje kluba odločili, da mu ne bodo ponudili nove pogodbe. Valižan bo topničarje zapustil prihodnje poletje.

Shaun Botterill/Getty Images

Aaron Ramsey bo po koncu sezone po 11 letih kot prost igralec zapustil Arsenal in postal še eden izmed tistih, ki so iz Londona odšli brez odškodnine.

Tako so se odločili. Vse je bilo v redu, mislil sem, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe, a se kot kaže nismo. Takšne stvari se v nogometu dogajajo. Na meni ostane le to, da se še naprej borim in igram dobro,” je povedal Ramsey.

Odlični vezist bo imel že od 1. januarja naprej priložnost, da se začne dogovarjati z novimi delodajalci in z njimi podpiše tudi predpogodbo, ob plačilu odškodnine pa tudi zapusti Arsenal. Slednje se po Ramseyjevih besedah ne bo zgodilo.

Ostal bom do konca pogodbe. Vse bom dal od sebe, da bo ta sezona nekaj posebnega,” zaključuje 27-letnik.

Reprezentant Walesa za Arsenal igra od leta 2008 naprej, ko je v London prestopil iz Cardiffa za 4,8 milijona funtov. V tem času je za topničarje odigral 340 tekem ter vpisal po 60 golov in asistenc. Najznamenitejša sta zagotovo gola v finalih pokala FA leta 2014 in 2017, s katerima je Arsenal popeljal do dveh lovorik.