Uradno: Lastnik Leicestra izgubil življenje

Tony Marshall, Getty Images Sport

V nedeljo zvečer je prišla tudi uradna potrditev, da je v sobotni helikopterski nesreči po koncu srečanja med Leicestrom in West Hamom življenje izgubil lastnik lisic Vichai Srivaddhanaprabha.

Vichai Srivaddhanaprabha je tudi uradno med petimi žrtvami tragične helikopterske nesreče, ki se je zgodila v soboto tik ob King Power stadionu v Leicestru. Srivaddhanaprabha je imel 60-let in štiri otroke ter velja za enega najbogatejših Tajcev. Obogatel je z vergio brezcarinskih prodajaln King Power. V angleški nogomet je prišel leta 2010, ko je Leicester kupil od sedanjega predsednika Olimpije Milana Mandarića, klub pa med drugim popeljal tudi do zgodovinskega prvega naslova v Premier ligi.

Z najglobljo žalostjo in kolektivnim strtim srcem potrjujemo, da je bil naš predsednik Vichai Srivaddhanaprabha med tistimi, ki so tragično izgubili življenje v sobotni helikopterski nesreči pred stadionom King Power. Nihče od petih ljudi na krovu ni preživel. Vse naše misli so z družino gospoda Srivaddhanaprabha, kot tudi z družinami vseh ostalih, ki so izgubili življenje v tragediji,” so pri Leicesterju zapisali na uradni spletni strani in dodali: “Svet je izgubil velikega človeka. Kot družina bomo žalovali in nadaljevali njegovo zastavljeno vizijo kluba, ki je zdaj njegova zapuščina. Vsi v klubu so ganjeni z neverjetnimi sporočili celotne nogometne družine, katere čudovita sporočila res vsi zelo cenijo v tem obdobju velike nesreče.”