Ibrahimović: Premier liga je precenjena

Premier Liga 5. Nov 201816:51 > 16:54
Alex Livesey/Getty Images

Švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović je udaril po tistih, ki menijo, da je angleško prvenstvo najboljše na svetu. Ibra meni, da je Premier liga precenjena.

“Anglija je imela srečo, da nisem prišel deset let prej. Če sem počel, kar sem počel pri 35 letih, si zamislite, kaj bi šele bilo, če bi jih imel 25 … To bi bilo nekaj čisto drugega. Ko sem prišel, so govorili, da prihajam v invalidskem vozičku. Vse tiste, ki so to govorili, sem posadil v taiste vozičke. Da, to sem naredil,” je dejal Ibrahimović, ki je eno leto igral za Manchester United.

“Super ponosen in super vesel sem, ker sem igral za United. To je bil pravi klub zame. Bilo je izjemno in ohranil sem le lepe spomine. United bo ostal moj klub za vedno. Navijači so neverjetni. Kamorkoli smo šli, smo videli rdeče majice in to je bilo fantastično. To je bil zelo pomemben trenutek v moji karieri,” se je sicer s pozitivnimi besedami na svoje čase v Angliji spomnil nekdanji švedski reprezentanc.

Premier League mi je bila všeč. Bila je vznemirljiva in predstavljala mi je veliko motivacijo. Deležna je veliko pozornosti, čeprav sam menim, da je njena kakovost malo pretirana. Govorim o individualni kakovosti, o tehnični plati. Ritem igre pa je visok. Tudi če si najboljši, moraš igrati v takšnem ritmu, saj sicer ne boš uspel Igra v Angliji je zelo hitra.”