Matić: Mourinho pozna način, kako zaustaviti City

Catherine Ivill/Getty Images

Vezist Manchester United Nemanja Matić poudarja, da rdeči vragi z veliko samozavesti pričakujejo mestni obračun z Manchester Cityjem (nedelja, ob 17:30 v živo na SK 2).

Pričakujemo, seveda, zelo težko tekmo. City je dobra ekipa, igra odličen nogomet in dosega veliko golov. Toda tudi mi imamo kvalitete, ki jih lahko izkoristimo. Obstaja način, da zaustavimo njihove napade in Mourinho ga pozna. Pripravili se bomo maksimalno. Težko bo, toda na derbiju je vse mogoče,” je Nemanja Matić dejal za uradno stran kluba iz Old Trafforda.

Manchester United je na zadnjih štirih tekmah Premier lige zbral deset točk, ob tem pa je v Ligi prvakov prišel do zmage proti Juventusu, čeprav so že zaostajali z 0:1.

“Vse bolj verjamemo, da smo dobra ekipa. Napredovali smo v psihološkem smislu. Na zadnjih štirih tekmah v prvenstvu smo trikrat zmagali in remiziralii, to pa vpliva na samozavest.”

V minuli sezoni je United na Etihadu ob polčasu zaostajal z 2:0, nato pa uspel spreobrniti potek srečanja in slavil s 3:2. “Spomnim se, da smo se na odmoru počutili zelo slabo. Menedžer je sedel z nami, dejal nam je, da verjame v preobrat. Povedal nam je, da smo bili boljši v prvih 20 minutah in da moramo igrati tako. Poslušali smo ga in zmagali,” se je spomnil Matić.

United je trenutno sedmi na lestvici z 20 točkami, medtem ko jih ima City na prvem mestu devet več.