Hazard: Utrujen sem, a srečen

Premier Liga 12. Nov 201821:49 > 21:51
Richard Heathcote/Getty Images

Nogometaš Chelseaja Eden Hazard pravi, da uživa v vrstah londonskega kluba, pa čeprav ima v zadnjih tednih nekaj težav s poškodbami, obenem pa zatrjuje, da ga ne motijo niti številne govorice o njegovem prestopu v vrste katerega izmed ostalih evropskih nogometnih velikanov.

Belgijski nogometaš Eden Hazard je poleti povedel svojo reprezentanco do tretjega mesta na SP v Rusiji, obenem pa je tudi glavni razlog za odličen začetek klubske sezone v vrtah Chelseaja, ki v tej sezoni pod taktirko Maurizia Sarrija igra sproščen in atraktiven nogomet. Klub iz Londona po 12. krogih še ne pozna poraza, Hazard pa je dosegel že sedem zadetkov.

V zadnjem obdobju se je belgijski superzvezdnik sicer ukvarjal s poškodbo hrbta in zaradi tega izpustil zadnje tri tekme, je pa minuli konec tedna odigral tekmo proti Evertonu in na zelenici prvič po 20. oktobru preživel vseh 90 minut igre. Chelsea ima trenutno štiri točke manj od vodilnega Manchester Cityja in eno več od Tottenhama. 

“Verjemite mi, utrujen sem. Mislim pa, da sem v dobrem fizičnem stanju za igro. V prejšnji sezoni sem kar tri mesece vlekel neugodno poškodbo, kar se je poznalo. Sem pa veliko tudi počival in zato sem na svetovno prvenstvo in v to sezono vstopil svež. Ko je človek srečen na igrišču lahko veliko eksperimentira. Zares uživam,” je dejal Hazard.

Hazardu pogodba s Chelseajem poteče junija leta 2020, njegova prihodnost pa je predmet številnih razprav o nogometnih prestopih in to že več mesecev. Belgijec je v London prišel leta 2012 iz Lilla, nedavno pa je priznal, da ni povsem prepričan koliko časa bo ostal pri Chelseaju in ali bo morda celo zahteval prestop iz sanj v madridski Real.

“Sedem let sem pri Chelseaju užival, Ko sem na zelenici skušam deliti svojo srečo, predvsem navijačem, ki nas spremljajo. V tem trenutku nam gre dobro. Srečen sem,” je končal Hazard.