Shaqiri: Bilo je pametno, da nisem odšel v Beograd

Premier Liga 14. Nov 201815:59 > 16:01
Alex Livesey Getty Images Sport

Vezist Liverpoola Xherdan Shaqiri je priznal, da se je Jürgen Klopp odločil prav, ko ga je za tekmo lige prvakov v Beogradu proti Crveni zvezdi pustil doma. Zaradi tega je bil po njegovem mnenju v ospredju le nogomet.

Klub iz Anfielda se je že nekaj dni pred obračunom s Crveno zvezdo odločil, da bo Shaqirija pustil doma in se na tak način skušal izogniti morebitnim incidentom, do katerih bi lahko prišlo zaradi Shaqirijevega slavja zadetka proti Srbiji na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

V Beogradu je bilo zelo vroče. Bolje je bilo, da sem ostal v Angliji in da so bili vsi osredotočeni le na nogomet. Sam sem medtem v Liverpoolu dobro treniral, nič se ni spremenilo. Želel sem odigrati dobro tekmo proti Fulhamu in to se je tudi zgodilo,” je povedal 27-letnik, ki se je ob zmagi redsov proti londonskemu klubu med vikendom vpisal med strelce.

Liverpool je sicer v Beogradu proti Crveni zvezdi presenetljivo izgubil (2:0) in po štirih krogih skupinskega dela lige prvakov v skupini C s šestimi točkami zaseda drugo mesto. Toliko točk ima sicer tudi vodilni Napoli, Zvezdo pa najdemo na zadnjem mestu s štirimi točkami.