Kloppa je divje slavje stalo 8.000 funtov

Premier Liga 4. Dec 201814:06 > 14:08
Getty images/Michael Regan

Glavni trener Liverpoola Jürgen Klopp je prejel kazen s strani Angleške nogometne zveze (FA), ki so mu jo naložili zaradi neobičajnega proslavljanja zadetka in prihoda na zelenico v mestnem derbiju proti Evertonu.

Redsi so v derbiju za Liverpool proti Evertonu slavili v zadnjih sekundah tekme, ko je Divock Origi po bizarni napaki vratarja modrigh Jordana Pickforda uspel zatresti mrežo mestnih tekmecev. Ob zadetku je na Anfieldu eksplodiral val navduenja, ki se mu je pridružil tudi glavni trener Liverpoola Jürgen Klopp. to pa je storil tako, da je pritekel na sredino igrišča, kjer se je veselil skupaj s svojimi varovanci.

V ponedeljek je sledila reakcija Angelške nogometne zveze (FA), ki je začela s postopkom proti Kloppu.

Na koncu so odločili, da nemškemu strokovnjaku zaradi neprimernega slavja naložijo 8.000 funtov denarne kazni ter opozorilo, da mora paziti na svoje obnašanje med tekmami. 

Trener Liverpoola je imel priložnost še vložiti pritožbo, a je sporočil, da tega ne bo storil. Po tekmi se je Klopp sicer opravičil zaradi svojega divjega slavja, medtem ko je trener Evertona Marco Silva dejal, da se mu Klopp osebno ni opravičil.