Pep: Finančni fair play? Nestrpno čakamo rezultate

Premier Liga 5. Dec 20180:45 > 0:46
Clive Brunskill/Getty Images

Trener Mancherster Cityja Pep Guardiola je dejal, da v klubu iz Etihada vsi nestrpno pričakujejo ugotovitve raziskave UEFA v zvezi s finančnim fair-playjem, zaradi katerega se je City znašel pod povečevalnim steklom neodvisne komisije.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je nedavno sporočil, da bo preiskava proti Manchester Cityju zaradi nepravilnosti pri delovanju kluba hitro zaključena. UEFA sumi, da je klub iz Etihada na nepravilen način prikazoval prihodke in odhodke iz sponzorskih pogodb, da bi se izognil finančnemu fair playju.

Trener Cityja Pep Guardiola pa nima nič proti temu, da UEFA pregleda klubske papirje: “UEFA dela to, kar mora delati. Če najdejo karkoli, bo naš klub izdal soročilo za javnost in pojasnilo. V kolikor smo storili kaj nedovoljenega, bomo za to izvedeli, če pa nismo, bomo nehali govoriti o tem. Zato nestrpno pričakujemo izsledke preiskave.”

“Verjamem ljudem v klubu, celotni organizaciji in če nekaj ni po pravilih, nam bodo to tudi sporočili,” je še dodal. 

Aktulani prvaki Premier lige so tudi v tej sezoni na prvem mestu lestvice z 41 točkami, petimi več od drugouvrščenega Liverpoola, ki pa ima tekmo manj.