Klopp: "Ne skrbi me Salahova forma"

Premier Liga 10. Dec 201814:45 > 14:50
Getty Images/Clive Rose

Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp miri, da sam nikoli ni bil zaskrbljen zaradi strelskega učinka Mohameda Salaha, ki je preteklo sezono dosegel 44 zadetkov, novo pa je začel nekoliko slabše.

Zadnja tekma proti Bournemouthu in hattrick v mreži nasprotnika je spet vrnila vero med navijače Redsov, da je njihov ljubljenec spet na starih poteh.

“Zanima me trenutno stanje igralca, nikoli pa nisem delal zaključkov na osnovi enega ali dveh posameznih primerov. Ni me skrbelo za Salaha niti eno samo sekundo,” je priznal menedžer Liverpoola in dodal: “Če dosežete 10 golov na petih tekmah, bodo vsi pričakovali, da boste nadaljevali v tem ritmu. Prav tako je, če zaključite sezono z 39 goli in nekdo bo gotovo rekel, da jih niste dosegli 41! Vsi se učimo in srečujemo z izzivi, tudi Salah. Nikoli še ni imel takšne sezone kot je bila lanska in gotovo jo želi ponoviti,” je povedal Klopp.

Liverpool je novi vodilni v Premier ligi, a je pred izpadom v Ligi prvakov! Nujno potrebujejo zmago pred svojimi navijači proti Napoliju in to brez prejetega gola oz. z vsak dvema goloma razlike. Vse pa pod pogojem, da PSG zmaga na Marakani proti Crveni Zvezdi.

“Imamo priložnost, da nadaljujemo v Ligi prvakov, v kateri do sedaj še nismo prikazali naše najboljše partije. Maramo biti izjemno potrpežljivi. To bo velika tekma, vsi to vemo in smo za to pripravljeni,” je zaključil Klopp.