Mourinho: "Še vedno smo lahko četrti"

Premier Liga 16. Dec 201820:08 > 20:23
Clive Brunskill, Getty Images

Menedžer Manchester Uniteda Jose Mourinho je po porazu proti Liverpoolu (3:1) spregovoril o možnostih svoje ekipe ob koncu sezone, ki ji trenutno ne kaže preveč dobro.

Rdeči vragi so na 6. mestu lestvice angleške Premier lige s 26 točkami, kar je njihov najslabši izkupiček po prvih 17. krogih prvenstva od sezone 1990/91.

Redsi so na svojem Anfieldu slavili z goli Maneja in Shaqirija (2), za United je edini zadetek dosegel Lingard po hudi napaki vratarja Alissona.

Ekipa Joseja Mourinha igra še daleč slabše od pričakovanega, vsaj glede na to, katera nogometna imena ima v svoji ekipi. Portugalec je sam priznal, da naj navijači ne upajo preveč …

Povezano

 “Še vedno lahko sezono zaključimo kot četrti. Ni lahko, a vem, da smo lahko med prvih 6 na lestvici skupaj z najboljšimi ekipami v zgodovini in najbolje, kar lahko iz tega ustvarimo, je 4. mesto. Zdaj se moramo najprej osredotočiti na peto mesto, šele nato na četrto,” je dejal Mourinho v upanju, da se njegovi ekipi z mestom na lestvici uspe kvalificirati za Ligo prvakov naslednjo sezono.

Po porazu na Anfieldu je Mourinho priznal, da si je Liverpool zmago zaslužil.

Liverpool je bil boljši. Ne moremo se meriti z njihovo intenziteto, fizičnimi predispozicijami, s tehniko, … Boljši so od nas. Bili smo v igri, dokler nismo prejeli tretjega zadetka. Ponavljam, v nekem trenutku je remi izgledal kot najrealnejši rezultat, ker smo tako mi kot oni ustvarjali isto število priložnosti v zadnjih 15 minutah,” je zaključil Mourinho.