Klopp: "Najboljši polčas, odkar sem v Liverpoolu"

Premier Liga 16. Dec 201821:13 > 21:21
Alex Livesey/Getty Images

Po zmagi v derbiju z Manchester Unitedom je bil menedžer Liverpoola Jurgen Klopp izjemno zadovoljen z igro, rezultatom in dejstvom, da menjave v ekipi prinašajo rezultat.

“To je bila dobra tekma. Začeli smo zelo dobro, brilijantna otvoritev tekme, najboljša, odkar sem v Liverpoolu. Prvi polčas je bil na splošno odličen. Dosegli smo samo en gol, a ne verjamem, da je kdo pričakoval, da jih bomo dali štiri, pet. Priložnosti so bile, a že način, na katerega smo igrali, je bil perfekten. V nekem trenutku smo izgubili zagon, oni so dosegli gol in tekma je bila odprta. Iskreno, nisem imel težav s tem rezultatom ob polčasu. Potrebno je bilo samo nekoliko prilagoditi stvari v nadaljevanju. Sistem so spremenili tudi oni. Fellaini na terenu nikoli ni bil dober znak za nasprotno ekipo. Je eden tistih igralcev, ki jih je težko paziti, vendar smo uspeli. Korak za korakom smo vračali dominacijo in Shak je po tem zaključil tekmo. Mislim, da je bilo sijajno in zasluženo. To, da smo imeli srečo pri dveh zadetkih, je vredu, sam smo ustvarjali priložnosti. To je nogomet. Kakšen gol – fantastična podaja, odlična kontrola in zaključek. Popoln zaključek za nas,”  je po tekmi na novinarski konferenci tekmo pokomentiral Klopp.

“Vemo, da imamo dobro ekipo, vsi delajo na polno, da dobijo priložnost, in da so pripravljeni, ko so ekipi potrebni, uspeli smo izvleči talent, kakor je potrebno. Nathaniel Clyne je odigral prvo tekmo v sezoni in se odlično prilagodil. Pride takšen trenutek v sezoni, tekem je mnogo, tukaj so poškodbe in srečni smo, da imamo tako dolgo klop. Če je ne bi imeli, bi bili v situaciji, v kakršni je bil danes Arsenal. Imeli so mnogo zveznih igralcev v obrambi. Mi pa smo imeli dobro ekipo in še dobro klop. Brez težav smo lahko opravili dve odlični menjavi v zvezni vrsti, to je pomembno,” je dodal Klopp.

“Od samega začetka se je videlo, da je ta tekma naša, da so fantje 100% v dvoboju, in da je vse, kot je treba. Pred nekaj dnevi smo se pogovarjali o tem, prva tekma z Napolijem je bila malo nasprotujoča, vseh 90 minut enostavno nismo bili v tekmi. Poskušali smo se vrniti in nismo uspeli. Danes pa smo imeli svoje trenutke, a niti enkrat nismo izgubili zagona,” je zaključil Nemec. 

“Ne govorimo o Manchester Cityju in lestvici. To je pomembno. Danes smo igrali proti Unitedu. Nismo igrali proti Unitedu in Cityju. Morate razumeti, da nismo prišli na teren in vprašali, kaj je storil City. Tako mi kot oni moramo igrati proti drugim ekipam. Spoštujemo jih in oni spoštujejo nas,” je odgovoril Klopp na vprašanje, če je videl zmago Cityja v tem krogu.