KONEC! United "odžagal" Mourinha!

Premier Liga 18. Dec 201810:52 > 10:53
Alex Livesey/Getty Images

Poraz na velikem derbiju proti Liverpoolu je bila očitno zadnja kaplja čez rob. Portugalski strokovnjak Jose Mourinho ni več trener Manchester Uniteda, je potrdil klub iz Old Trafforda! Mourinho bo za predčasno prekinitev pogodbe v svoj žep spravil 24 milijonov funtov odpravnine.

Rdeči vragi so se ob koncu skupne poti zahvalili Joseju Mourinhu za vse, kar je naredil, dokler je sedel na klopi, ter dodali, da bo že kmalu znan njegov naslednik, ki bo ekipo vodil do konca sezone. Medtem bodo vodilni možje kluba iz Old Trafforda poiskali trajnejšo rešitev.

The Special One United zapušča po dveh sezonah in pol. V “gledališče sanj” je prišel leta 2016 in v tem času osvojil dve lovoriki – Evropsko ligo in Pokal FA. Obe v letu 2017.

55-letni Mourinho pa je v tej sezoni imel veliko težav s sestavo moštva, v poletnem prestopnem roku je nekajkrat napadel upravo kluba, ki mu ni pripeljala želenih okrepitev, obenem pa se je sprl tudi s prvim zvezdnikom Paulom Pogbajem, ki je v tej sezoni padel iz rotacije Uniteda.

United je trenutno na šestem mestu lestvice Premier lige in ima kar 19 točk zaostanka za Liverpoolom na prvem mestu. Klub iz Anfielda pa je za nameček premagal United konec tedna v domačem prvenstvu s 3:1.

“Začasni trener bo prevzel ekipo do konca sezone, medtem pa bo klub poiskal novega stalnega trenerja,” so sporočili iz kluba.