Neville jasen: Pripeljite Pochettina!

Premier Liga 18. Dec 201811:35 > 11:37
Michael Steele Getty Images Sport

Le uro po tem, ko je Jose Mourinho izgubil službo glavnega trenerja pri Manchester Unitedu, se je oglasila legenda tega kluba Gary Neville, ki je prepričan, da bi nov trener Uniteda moral postati Mauricio Pochettino, ki sedi na klopi Tottenhama.

Rdeči vragi so se ob koncu skupne poti zahvalili Joseju Mourinhu za vse, kar je naredil, dokler je sedel na klopi, ter dodali, da bo že kmalu znan njegov naslednik, ki bo ekipo vodil do konca sezone. Medtem bodo vodilni možje kluba iz Old Trafforda poiskali trajnejšo rešitev. The Special One United zapušča po dveh sezonah in pol. V “gledališče sanj” je prišel leta 2016 in v tem času osvojil dve lovoriki – Evropsko ligo in Pokal FA. Obe v letu 2017.

“United je poskušal s trenerji, ki so osvajali evropske klubske naslove in državna prvenstva. Mislim, da je zdaj potrebno pripeljati nekoga drugačnega, nekoga, ki poseduje tri najbolj pomembne kvalitete nogometnega trenerja – razvijanje mladih igralcev, zanimiv nogomet in zmage,” je izjavil legendarni nekdanji nogometaš United Gary Neville.

Za nekdanjega kapetana ekipe iz Old Trafforda ni dvoma, kdo poseduje vse tri kvalitete: “Nekaj časa sem preživel v trening centru Tottenhama in videl, da je Pochettino idealna rešitev za United.”