"Z dobrimi igralci je vse lažje, pomagal tudi Rooney."

Premier Liga 22. Dec 201821:33 > 21:58
Stu Forster, Getty Images Sport

Novi trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je bil po visoki zmagi proti Cardiffu (5:1) upravičeno zadovoljen s predstavo rdečih vragov.

Manchester United je po zamenjavi na klopi odigral prvo tekmo pod taktirko Oleja Gunnarja Solskjaerja, nekdanjega legendarnega napadalca kluba z Old Trafforda. Norvežan je zgodbo na klopi rdečih vragov začel odlično, saj je United prvič po maju 2013 na eni tekmi v Premier ligi zabil pet golov.

Ko imaš dobre igralce, je nogomet zelo enostavna igra. Imamo sijajno ekipo, ki je zelo kvalitetna. V klub sem prišel v sredo zvečer, skupaj pa smo bili le v četrtek in v petek. Nasvet mi je poslal tudi Wayne Rooney, zato je tudi on zaslužen za ta uspeh. Rekel mi je, da naj pustim, da igrajo in uživajo v igri ter so Manchester United. To je tudi vse, kar sem zahteval, saj je za njimi težek teden. Odgovorili so fantastično. Osnova je bila dobra obramba. Mislim, da so bili branilci in bočni igralci briljantni,” je po zmagi povedal Solskjaer.

Norveški strokovnjak je nato še enkrat pohvalil igralce, na katere bo v prihodnje računal in v katere je angleška javnost že dalj časa dvomila.

Oni bodo za ta klub dali vse. Na dresu nosijo grb velikega kluba in tega se zavedajo. Fantom moramo pustiti, da uživajo v današnjem dosežku, hitro pa moramo začeti razmišljati o novi tekmi. Že v sredo sledi obračun s Huddersfieldom. Preostane nam le trdo delo na treningih, kjer bomo odpravljali napake. Še veliko stvari moramo popraviti, čaka nas veliko trdega dela. Zadnji teden je bil poln čustev. Uspel nam je dober začetek, zdaj pa moramo v tem stilu nadaljevati,” je še dodal Solskjaer.