"Igralci Chelseaja potrebujejo psihologa!"

Premier Liga 24. Dec 20183:45 > 3:56
Shaun Botterill, Getty Images

Nogometaši Chelseaja so minuli konec tedna izgubili tekmo Premier lige proti Leicesteru z 0:1, glavni trener modrih iz Londona Maurizio Sarri pa namerava svojim igralcem omogočiti tudi dostop do športih psihologov in še utrditi delo na psihološki pripravi.

Chelsea je minuli konec tedna izgubil še drugo tekmo od zadnjih štirih v prvenstvu in je tako padel na četrto mesto skupne razvrstitve, z enajstimi točkami manj od prvouvrščenega Liverpoola. 

Jamie Vardy je z zadetkom odnesel tri točke iz Stamford Bridga, zdaj pa se v klubu iz Londona pripravljajo na vse mogoče poteze, da bi se vrnili v boljšo formo. 

Glavni trener Chelseaja Maurizio Sarri je po obračunu dejal, da težava ne leži v fizični pripravi, temveč v mentalnem pristopu nogometašev.

“Pred 15 leti sem imel športnega psihologa v Italiji, bilo ga je težko dobiti, saj nekateri klubi niso bili pripravljeni na to. Zdaj lahko govorimo o tem, zakaj pa ne? Razlog za poraz ni bila naša fizična priprava. V soboto smo bili boljši 55. minu, potem pa smo bili dve minuti kasneje že v težavah. Bili smo zmedeni in v šoku,” je dejal Sarri.