Navijači Uniteda želijo krst mladega Greenwooda

Premier Liga 25. Dec 201816:52 > 17:03
Charles McQuillan/Getty Images

Manchester United ima v svojem mladinskem pogonu talentiranega Masona Greenwooda, ki si ga navijači "rdečih vragov" želijo kmalu videti na veliki sceni. Pristaši kluba resnično upajo, da bo začasni trener Ole Gunnar Solskjaer najstnika v igro poslal že na kakšni tekmi v tekoči sezoni.

Mason Greenwood je napadalec, ki je vzniknil iz Unitedove nogometne akademije, letos je v mladinskih konkurencah za “vrage” zabil kar 22 golov na 19 srečanjih, vključno s hat-trickom na derbiju proti Chelseaju, v sklopu mladinskega FA pokala.

Gre za 17-letnika, ki je izjemno hiter, ima odličen nadzor nad žogo, pravijo pa, da je enako natančen z obema nogama. Na klopi članskega moštva je doslej sedel le enkrat, ko je bil rezerva na tekmi lige prvakov proti Valenciji.

Glede na to, da Solskjaer na klopi Uniteda ni pod veliko težo pritiska javnosti, bi se dejansko Greenwood že kmalu lahko znašel na zelenici in zaigral za člane. “Matt Busby je nekoč dejal, da če si dovolj dober, leta niso pomembna, zato v takem duhu želim nadaljevati. Ogledal sem si tekmo proti Chelseaju in bil očaran,” je o mladeniču povedal Solskjaer.

Si bo upal Greenwooda v ogenj poslati že jutri prorti Huddersfield Townu? Bomo videli…