Lovren: Za nas je vsaka tekma finale

Premier Liga 27. Dec 201813:05 > 13:07
Jan Kruger Getty Images Sport

Branilec Liverpoola Dejan Lovren je prepričan, da so se s soigralci v preteklosti veliko naučili, in upa, da jim bodo prav te izkušnje pomagale v boju za naslov v angleški Premier ligi.

Richard Heathcote/Getty Images

Redsi so na “boxing day” zanesljivo s 4:0 premagali Newcastle United, ob porazu Manchester Cityja proti Leicester Cityju pa prednost na vrhu povišali na šest točk. Najbližji zasledovalec Liverpoola je zdaj Tottenham.

Dejan Lovren je na omenjeni tekmi v 11. minuti s krasnim golom poskrbel za vodstvo Liverpoola. Redsi so na povišanje vodstva čakali do 47. minute, ko je zadel Mohamed Salah, do konca tekme pa sta se izkazala še Xherdan Shaqiri in Fabinho.

Za nas je vsaka tekma finale. To smo se naučili v zadnjih sezonah. Zmaga ne pomeni nič, če na naslednji tekmi igraš slabo. Zadnjo tekmo moramo hitro pozabiti in se osredotočiti le na Arsenal. To nas žene naprej. Ekipa ima karakter, za ubranitev prvega mesta pa potrebuješ zmagovalno mentaliteto in predvsem mirnost,” sporoča Lovren.

Pred ekipo Jürgena Kloppa sta v strnjenem prazničem urniku dva izredno velika izziva. V soboto se bodo pomerili z Arsenalom, naslednji četrtek pa jih čaka še derbi z Manchester Cityjem.

Liverpool je po polovici državnega prvenstva z 51 točkami vodilna ekipa. Drugi je s 45 točkami Tottenham, City pa jih ima na svojem računu 44. Četrti Chelsea za redsi zaostaja že za velikih 11 točk.