Petit: Özil je kot duh, izgubil je strast

Premier Liga 28. Dec 201813:33 > 13:50
Getty Images/Pascal Le Segretain

Legenda Arsenala Emmanuel Petit je kritiziral napadalnega vezista topničarjev Mesuta Özila, potem ko je moštvo iz Londona remiziralo v zadnjem premierligaškem krogu proti Brightonu, obregnil pa se je ob celotno predstavo tega moštva.

“Zares cenim Mesuta Özila, a on je kot duh na zelenici v zadnjih dveh letih,” je začel nekdanji svetovni prvak s Francijo in legenda Arsenala Emmanuel Petit.

“Kje je Özil, ki je veljal za enega najboljših na svetu? Tisti Özil, ki je dosegel toliko golov in podaj? Verjamem, da je izgubil strast za nogomet.”

Po več kot mesecu neigranja, je 30-letni Nemec na zelenico spet stopil na obračunu 16. decembra proti Southamptonu, ki ga je Arsenal izgubil s 3:2.

Šest dni kasneje ga je glavni trener Unai Emery spet postavil v prvo postavo, Arsenal pa je slavil s 3:1. Özil je začel tudi zadnjo tekmo proti Brightonu, a je bil ob polčasu zamenjan.

Petit, ki je za Arsenal odigral skupno 106 tekem, pa ni bil zadovoljen niti s tem, kar je pokazala celotna ekipa: “Slabi v obrambi. Individualne in kolektivne napake. Včasih ne morete storiti ničesar drugega, kot da se le smejite.”