Pep: Če nas Liverpool premaga, je prvenstvo odločeno

Premier Liga 31. Dec 20183:59 > 4:04
Dan Istitene/Getty Images

Glavni trener Manchester Cityja Pep Guardiola je po zmagi proti Southamptonu opozoril, da bi poraz proti Liverpoolu v naslednjem krogu pomenil konec boja za naslov prvakov, obenem pa potrdil, da njegov zvezdnik Kevin De Bruyne ni težje poškodovan.

Čeprav je ekipa Manchester Cityja dobro opravila na “generalki” proti Southamptonu pred obračunom v naslednjem krogu Premier lige proti Liverpoolu, so sinjemodri kar sedem točk za prvouvrščenimi redsi. Varovanci Pepa Guardiole so se v tem zaostanku znašli zaradi spodrsljajev proti Crystal Palacu in Leicestru, zato je španski strateg prepričan, da je četrtkova tekma (prenos na SK1) odločilna tekma sezone. 

Vemo, da bi v primeru poraza Liverpool skočil na 10 točk prednosti in če bi se to zgodilo, bi bila zgodba zaključena. Nemogoče bi bilo priti nazaj. Seveda bo tudi Liverpool do konca sezone izgubil kakšno točko, a teh ne bo preveč,” je dejal Guardiola, ki je omenil tudi stanje enega izmed svojih zvezdnikov.

“Ne vem točno, kako se počuti, a zdi se, da težava ni velika. Povsem normalno je, da se igralec v takšnem položaju z nerednim igranjem lahko hitreje poškoduje. Ne moram pa zagotoviti, da bo Kevin De Bruyne nared proti Liverpoolu.”

Tekmo Cityja in Liverpoola si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu v četrtek, 3.1. 2019 ob 21. uri na SK1!