Ferguson spet na treningih Uniteda

Getty Images/Alex Livesey

Legendarni menedžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je prvič po operaciji prisustoval na treningu Rdečih vragov.

Fergusona je v Carrington v soboto povabil njegov nekdanji igralec, sedaj menedžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Škot je maja 2013 zapustil klop Uniteda, a ko sta ga nasledila menedžerja David Moyes in Luis Van Gaal, ni bil na niti enem treningu. Vse se je spremenilo, ko je v klub prišel Jose Mourinho, ki ga je pred kratkim nadomestil Nrovežan.

“Užival je, ko je prišel v trening center. Lepo se je pogovarjal z osebjem in nas ohrabril,” je povedal Solskjaer.

Solskjaer je na mesto menedžerja Uniteda prišel 18. decembra, ko je klub odpustil Mourinha. Pod njegovim vodstvom so Vragi prišli na treh tekmah do treh zmag.

Ob prihodu norveškega strokovanjaka na mesto menedžerja se je v klub vrnil tudi Mike Phelan, nekdanji Fergusonov asistent, Michael Carrick, ki je tudi igral pod škotskim strokovanjkom, pa je še naprej v strokovnem štabu.

Ferguson je pripeljal Solskjaerja iz Moldeja leta 1996. Norvežan je z Unitedom osvojil Ligo prvakov, šest naslovov državnih prvakov in dva FA Pokala.

“Ob sebi sem ga imel 15 let. V tem času je vplival name, cenim ga in obveščam o vsem. Pozna vse v Manchester Unitedu, ve, da lahko za klub dosežemo vse do zadnje sekunde, dokler smo tukaj,” je povedal Solskjaer.

Ferguson je najuspešnejši menedžer v zgodovini britanskega nogometa, v 26 letih pri Unitedu je osvojil 38 lovorik. Lani maja je bil operiran zaradi možganske kapi, nekaj časa je še bil na intenzivni negi. Dva meseca kasneje se je prvič pojavil v javnosti po operaciji, šele nedavno pa se je vrnil na Old Trafford.