Pep: Liverpool je najboljši – Klopp: Najboljši je City!

Premier Liga 2. Jan 201914:59 > 15:02
Michael Regan/Getty Images

V četrtek se bosta na derbiju angleške Premier lige pomerila Manchester City in Liverpool. Pred tekmo vodilnih ekip v ligi sta oba trenerja nasprotni ekipi označila za najboljši na Otoku.

Derbi 21. kroga bo potekal na stadionu Etihad, tekmo, ki se začne ob 21. uri, pa boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklub 1. Obračun vodilnih ekip lige bo tudi eden izmed najbolj vročih derbijev te sezone. Sinjemodri nujno potrebujejo zmago, redsi pa bi z uspehom proti tekmecu iz Manchestra dokončno vložili kandidaturo za svoj prvi naslov v Premier ligi.

Pred nami je zelo težka tekma. Ena izmed najtežjih na svetu. City je zelo močna ekipa z neverjetnim trenerjem. Morali bomo biti pogumni, željni in našpičeni,” je na novinarski konferenci pred tekmo povedal Jürgen Klopp.

Njegov kolega na klopi Cityja je Liverpool na druženju z novinarji označil za najboljšo ekipo na svetu. Nemški strateg je Pepu Guardioli odgovoril: “Morda je to mislil le za ta trenutek. Predvsem zaradi naših dobrih rezultatov v decembru. Smo zelo dobra ekipa, a gledano skozi prizmo celotne sezone menim, da je najboljša ekipa na svetu prav Manchester City. Njihova slaba serije tega ni spremenila, spremenilo se je le stanje na lestvici.

Liverpool ima pred Cityjem sedem točk naskoka, zato so nekateri prepričani, da bi zmaga redsov že dokončno odločila boj za naslov.

Če bi mi zaostajali za 10 točk, zagotovo ne bi rekel, da je boj končan. Smo šele januarja. Šteje vsaka tekma in to je to. Ne verjamem, da naši navijači že proslavljajo naslov. To bi bilo nespoštljivo do rivalov.

Pri Cityju se je ta teden na treninge vrnil Kevin De Bruyne, ki je v zadnjih mesecih močno manjkal. Na njegovo odsotnost je opozoril tudi Klopp: “Ko vam manjka tak igralec, ste v velikih težavah. Njegov doprinos je neverjeten. Zelo sem vesel, ker se vrača. On je čarodej. Obožujem ga! Vsak, ki ima rad nogomet, bi moral oboževati tudi Kevina.

Klopp je za konec pokomentiral še prvi večji prestop. Chelsea je namreč v sredo uradno potrdil nakup Christana Pulišića, ki bo sicer do konca sezone ostal pri Borussiji iz Dortmunda.

Christian je odličen. Gre za igralca s široko paleto znanja. Dobro ga poznam in menim, da je Chelsea dobil veliko okrepitev. Ob odškodnini jo je dobro odnesel tudi Dortmund,” zaključuje Klopp.