Zgodovinski Solskjaer: Rashford kot Cristiano!

Premier Liga 3. Jan 20190:46 > 0:49
Stu Forster, Getty Images Sport

Nogometaši Manchester Uniteda nadaljujejo z nizom zmag po odhodu Joseja Mourinha, zadnja od štirih zaporednih zmag pod taktirko Oleja Gunnarja Solskjaerja pa je prišla proti Newcastlu. Norveški trener je bil po tekmi zelo zadovoljen s potrpežljivostjo svojih igralcev in nadzorom nad tekmo.

Manchester United je sinoči proti Newcastlu slavil z 2:0, strelca v drugem polčasu pa sta bila Romelu Lukaku in Marcus Rashford.

Ole Gunnar Solskjaer je po novi zmagi svojega moštva postal prvi trener v zgodovini Manchester Uniteda po Mattu Busbyju pred več kot 70 leti, ki je slavil na prvih štirih tekmah na klopi rdečih vragov. 

Moramo biti zadovoljni s štirimi zaporednimi zmagami. Nismo prejeli zadetka, kar je odlično. V prvem polčasu smo odigrali malce slabše, a smo nadzorovali igro in odigrali osredotočeno in profesionalno tekmo. Samo v kratkem časovnem obdobju smo jim dovolili priložnosti, a smo hitro prevzeli pobudo,” je dejal norveški trener. 

Solskjaer se je za hip zaustavil tudi pri strelcu drugega zadetka: “Rashford ima ‘Cristianovski’ strel, najbolj pa mi je všeč način, na katerega je dosegel zadetek. Umiril se je, si nastavil žogo, odlično. Ne smemo pa pozabiti, da ima le 21 let.”