Eriksen lahko gre, a za četrt milijarde evrov

Premier Liga 8. Jan 201913:50 > 13:59
Marc Atkins/Getty Images

Španski As poroča, da je Real Madrid zelo zagret za danskega vezista v dresu Tottenhama Christiana Eriksena, a da klub iz Londona ne bo kar tako popustil v pogajanjih za svojega zvezdnika.

Christianu Eriksenu pogodba s Tottenhamom poteče leta 2020 in še vedno se obe strani nista začeli dogovarjati o nadaljevanju sodelovanja. Danec bi zato lahko bil med kandidati za odhod iz Tottenhama in to že v poletnem prestopnem roku. Real Madrid je med klub, ki z budnim očesom spremljajo vsako potezo kreativnega Eriksena, so pa galaktiki med redkimi, ki bi lahko plačali odškodnino, ki jo zahteva londonski klub.

Uprava Tottenhama je na Eriksena nalepila astronomsko ceno, saj za njegov odhod zahtevajo okoli 250 milijonov evrov. Tako bi Eriksen postal najdražji nogometaš v zgodovini nogometa.

Real, ki že nekaj časa išče novega zvezdnika in vodjo ekipe v Eriksenu vidi menjavo za Luko Modrića, a v španski prestolnici vseeno upajo, da bo cena za danskega vezista precej nižja, v kolikor se Tottenham ne bo uspel dogovoriti z njim za novo pogodbo. Če do dogovora ne bo prišlo, saj Tottenham ne želi dati reveč denarja za novo pogodbo, se lahko cena za Danca spusti na okoli 100 milijonov evrov. 

Eriksen je v tej sezoni dosegel šest zadetkov in dodal devet asistenc v vseh tekmovanjih, Spursi pa so Ajaxu zanj ob prvotnem prestopu plačali 18 milijonov evrov.