Guardiola po 9:0: Rekel sem jim naj ostanejo ponosni

Getty images/Michael Regan

Včeraj je na prvi polfinalni tekmi angleškega ligaškega pokala Manchester City doma z 9:0 razmontiral tretjeligaško ekipo Burtona. Ne glede na to, da se bo odigrala še povratna tekma je City že prvi finalist.

Manchester City je v polfinalu dobil zelo lahkega nasprotnika. Ekipo, ki igra v tretji angleški ligi. Glede na to, da ima City zelo dolgo in močno klop je bilo pričakovati lahko delo, vendar včerajšnja zmaga s kar 9:0 je presenetila prav vse.

Za sinje modre je hattrick zabil Gabriel Jesus, po enega pa so prispevali Kevin de Bruyne, Oleksandr Zinchenko, Phil Foden, Kyle Walker in Riyad Mahrez.

Po tekmi je nekaj o nasprotniku spregovoril tudi trener Pep Guardiola.

“Želel sem čestitati nogometašem Burtona, ker so sploh prišli do te faze tekmovanja. Oni si zaslužijo spoštovanje vseh nas in začutil sem, da jim moram to pokazati. Dejal sem jim, da naj ostanejo ponosni, ker so naredili veliko dobrih stvari.”

23. januarja sledi še povratni tekma, ki jo bo Burton odigral pred domačimi gledalci. City pa se bo v finalu pomeril z zmagovalcem v dvoboju Chelsea – Tottenham, slednji so domačo tekmo dobili z 1:0.