Nekdanji angleški velikan želi Jokanovića

Premier Liga 11. Jan 201914:04 > 14:05
Christopher Lee, Getty Images Sport

Vodstvo Nottingham Foresta je v petek odpustilo Aitorja Karanko, med možnimi nasledniki 45-letnega Španca pa se vse pogosteje omenja Srba Slavišo Jokanovića.

Dvakratni evropski prvaki so trenutno na sedmem mestu v angleški drugi ligi in imajo za ekipami, ki napredujejo v play-off za napredovanje v Premier ligo le štiri točke zaostanka. Zaostanek za vodilnim Leedsom je že nekoliko višji, saj znaša 12 točk.

Aitor Karanka je Nottingham Forest prevzel januarja 2018, v tej sezoni pa z ekipo prišel do devetih zmag, 12 remijev in bil petkrat poražen.

Po njegovem odhodu otoški medijo ugibajo, kdo bi ga lahko nasledil. Med kandidati se je znašel tudi nekdanji trener Fulhama Slaviša Jokanović, ki je z londonskim klubom prav v lanski sezoni napredoval med angleško elito. Po seriji slabih rezultatov v tej sezoni je Jokanović pred dobrim mesecem zapustil Fulham in je zagotovo pripravljen na nove izzive.

50-letnik iz Novega Sada ima z vodenjem klubov v Championshipu bogate izkušnje. V angleški drugi ligi je sedel na klopi Watforda in Fulhama, z obema ekipama pa se mu je uspelo prebiti v Premier ligo.

Bi mu lahko to uspelo tudi z Nottingham Forestom, ki na vrnitev v Premier ligo čaka že vse od leta 1999?

Srbin je prošle nedelje bio na meti Stouka, ali Skaj Sports je izvestio da Jokanović u tom trenutku nije bio zainteresovan za još jednu epizodu u drugom rangu engleskog fudbala.