Solskjaer pred Tottenhamom opozarja na igro brez žoge

Premier Liga 11. Jan 201912:06 > 12:11
Stu Forster, Getty Images Sport

Manchester United po menjavi na klopi čaka prvi pravi test. Ekipa, ki jo vodi Ole Gunnar Solskjaer, se bo v nedeljo pomerila s Tottenhamom, ki ga vodi Mauricio Pochettino. Slednjega otoški mediji že dolgo vidijo kot edino pravo dolgoročno rešitev na trenerskem mestu rdečih vragov.

Solskjaer je United po odhodu Joseja Mourinha prevzel 22. decembra, vlogo trenerja rdečih vragov pa bo opravljal vsaj do konca te sezone. Če bo Norvežan po koncu leta zapustil Manchester, naj bi se po mnenju otoških medijev na vroči stolček vsedel prav trener Tottenhama Mauricio Pochettino.

Pochettino je odličen trener, ki odlično opravlja svoje delo, zato je povsem normalno, da se ga omenja v povezavi z Unitedom,” meni Ole Gunnar Solskjaer.

Norvežan je sicer svojo zgodbo na klopi Uniteda začel sanjsko. Pet zmag na prvih petih tekmah je tudi najboljši začetek kateregakoli Unitedovega trenerja v zgodovini. Po sanjskem razporedu tekem zdaj prihaja prvi pravi nasprotnik, ki bo pokazal dejansko vrednost delnic Manchester Uniteda. Tottenham bo na domači tekmi izdatno motiviran, v odlični formi pa je znova Harry Kane, ki tudi v tej sezoni serijsko zabija zadetke.

Kane je fantastičen napadalec, eden izmed najboljših na svetu. Nikoli ne zapravlja priložnosti. Upam, da bo proti nam drugače. Pred nami je pravi test, čeprav to velja za vsako tekmi v Premier ligi. Igrali bomo proti eni izmed najboljši ekip v ligi, morali se bomo nekoliko prilagoditi. Proti Tottenhamu ne bomo morali tako odkrito napadati, zato bo zelo pomembno predvsem gibanje brez žoge,” pred tekmo razmišlja Solskjaer.

United je po 21 odigranih tekmah z 38 točkami na šestem mestu, Tottenham pa ima na tretjem mestu deset točk naskoka pred rdečimi vragi.

Obračun je na sporedu v nedeljo ob 17.30, ogledali pa si ga boste lahko v neposrednem prenosu na kanalu Sportklub 1.

Oglejte si celoten razpored 22. kroga in lestvico Premier lige.