PL: Decembrske nagrade sta prejela Klopp in Van Dijk

Premier Liga 11. Jan 201919:06 > 19:13
Premier League

Liverpool je bil decembra v Premier ligi v rušilni formi, zato ne čudi, da sta nagradi za trenerja in igralca meseca romali v slačilnico redsov.

Trener meseca je pričakovano postal Jürgen Klopp, nagrado za igralca meseca pa je prejel branilec Virgil Van Dijk. Nizozemec je postal prvi branilec po letu 2013, ki je postal igralec meseca v Premier ligi.

Redsi so decembra dobili vseh sedem ligaških preizkušenj, zabili 22 golov in prejeli samo tri. Van Dijk sicer v tej sezoni vseskozi opozarja nase in dokazuje, da je bil odličen nakup. Zadnji branilec na angleških zelenicah, ki se je okitil z nazivom za igralca meseca je bil leta 2013 Jan Vertonghen.

Lepo je, to je češnja na vrhu torte. Za nami je uspešen, a tudi zahteven mesec december. Zasluga za vse dosežke gre celotnemu strokovnemu štabu. O nogometu že nekaj vem, toda moja največja odlika je, da združujem ljudi. Res je, vodim skupino, sprejemati moram končne odločitve, toda sprejemam jih lahko le na podlagi briljantnih informacij, ki jih prejemam,” je dejal Klopp, ki je bil trener meseca v angleškem državnem prvenstvu že septembra 2016.