Solskjaer na Wembley: Spursi so prvi pravi izpit

Premier Liga 13. Jan 201910:30 > 11:06
Stu Forster, Getty Images Sport

Danes je napočil Dan D za menedžerja Manchester Uniteda, kako se bo Ole Gunnar Solskjaer po več kot odličnem začetku na klopi Rdečih vragov spoprijel z močnejšo ekipo Premier lige. Na Wembleyu se bodo pomerili s Tottenhamom, tekmo spremljajte v živo ob 17.30 na SK1.

Stu Forster, Getty Images Sport

Ole Gunnar Solskjaer se bo soočil s svojim največjim skalpom do zdaj na čelu Manchester Uniteda. Rdeče vrage na Wembleyu pričakuje Tottenham, tretji na lestvici Premier lige.

Unitedov prvi domači poraz v sezoni so povzročili prav Spursi (0:3), ko sta se ekipi nazadnje srečali konec avgusta. Tottenham je v vodstvo popeljal Harry Kane, ki je zadel z glavo, dva gola je nato dodal še Lucas Moura. Vseeno so Rdeči vragi tisti, ki so dobili zadnjo medsebojno tekmo na kultnem stadionu, nazadnje so tam poskrbeli za preobrat na 2:1 v lanskem polfinalu FA Pokala.

Nedeljsko srečanje je prvi dvoboj Solskjaerja z eno izmed top 4 ekip, potem ko je na svoji kratki poti kot menedžer Uniteda do zdaj vpisal 5 zaporednih zmag na petih vodenih tekmah, 4 v angleškem prvenstvu (Cardiff, Huddersfiled, Bournemouth, Newcastle) in 1 v FA Pokalu (Reading).
Če bi uspel zmagati na Wembleyu, bi postal prvi menedžer Uniteda, ki bi zmagal v gosteh pri Tottenhamu po Siru Alexu Fergusonu iz leta 2012.