Tottenham z vsemi sredstvi po De Jonga, Eriksen k Realu

Premier Liga 13. Jan 201911:45 > 12:01
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Londonski klub je nadomestilo za Christiana Eriksena v odhodu našel pri Ajaxovem De Jongu, ki pa je bližje prestopu v Barcelono. Kako globoko v žep lahko seže Tottenham?

Frenkie de Jong bo v prihodnjih tednih sprejel pomembno odločitev za svojo prihodnost. Igralec zvezne vrste Ajaxa je zelo blizu prestopu v Barcelono, ki si ga odkrito želi že od poletja. Po poročanju Daily Mirror pa se je pojavil močan tekmec v boju za 21-letnega Nizozemca, Tottenham ga hoče na vsak način.

Mauricio Pochettino želi v svoji ekipi De Jonga, da bi nadomestil Christiana Eriksena, ki je tik pred prestopom k madridskemu Realu, kot navaja isti medij. Tottenham naj bi za danskega zveznega igralca zahteval 100 milijonov evrov in si s tem precej napolnil mošnjo za De Jonga. Spursi želijo uveljaviti svoje dobre odnose, ki jih imajo z Ajaxom  – od tam so pripeljali že Davinsona Sancheza za 50 milijonov evrov in samega Eriksena, kar je brez dvomov izjemna naložba.

Spomnimo, da Spursi delajo na novem stadionu, ki jih je stal precej denarja, a ker poleti niso pripeljali nobene okrepitve, se pričakuje, da bodo junija predstavili igralca visokega kova, sploh, če bodo izgubili nogometaša sredine igrišča s tako pomembno vlogo, kot jo ima Eriksen. Mirror pa dodaja, da so celo pripravljeni za 10x povečati plačo nizozemskemu igralcu, ki sedaj zasluži 15.000 evrov tedensko, tako bi pri Spursih zaslužil 150.000 evrov tedensko, kar na sezono nanenese 7,8 milijona evrov.