"Najboljših 45 minut, odkar sem trener Tottenhama"

Clive Rose, Getty Images Sport

Menedžer Tottenhama Mauricio Pochettino ni želel kritizirati predstave svojih igralcev po porazu proti Manchester Unitedu na Wembleyju (1:0), kjer je blestel predvsem vratar rdečih vragov David de Gea.

Pod edini zadetek na srečanju se je podpisal Marcus Rashford, medtem ko je vloga heroja Manchester Uniteda pripadla maestranemu Davidu de Gei, ki je ubranil vseh 11 strelov na svoja vrata.

Tottenham je predvsem v drugem polčasu konstantno napadal na gol Manchester Uniteda, vendar ostal brez zadetka. Menedžer Londončanov Mauricio Pochettino je bil kljub porazu zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev.

Drugi polčas je bil sijajen, tako da sem tudi jaz zadovoljen. Tottenham je naredil vse, da bi dobil to tekmo. Morda smo dominirali in si ustvarjali priložnosti, ekipa je bila fantastična, to je bilo najboljših 45 minut, odkar sem jaz prišel na mesto menedžerja,” je dejal Pocettino.

Argentinski strokovnjak je poudaril, da ni nesrečen zaradi poraza. “Včasih zmagate pa ste razočarani, kot avgusta, ko smo zmagali na Old Traffordu s 3:0. Jaz sem srečen, čeprav bi rezultat moral biti drugačen. To je način, na katerega se želimo razvijati in igrati, prevzemati odgovornost in igrati nogomet, ki ga želimo. Enajst obramb De Gee je nekaj izjemnega, povsem si je zaslužil, da je najboljši igralec dvoboja,” je priznal Pochettino in dodal, da si je napadalec Harry Kane poškodoval gleženj in da je situacija “zaskrbljujoča”.