Guardiola: De Bruyne ve, kje sem, če ima težavo

Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola je zanikal, da bi se sporekel z vezistom Kevinom de Bruynom, čeprav so angleški mediji poročali, da je bil Belgijec vse prej kot navdušen nad zamenjavo na tekmi Ligaškega pokala proti Burtonu. Sinje-modri nocoj proti Wolverhamptonu lovijo stik z Liverpoolom.

Meščani so na prvi polfinalni tekmi Ligaškega pokala Burtonu nasuli kar devet zadetkov, Kevin de Bruyne pa je začel strelske vaje v peti minuti. Pep Guardiola ga je nato zamenjal v 58. minuti, kar naj bi domnevno razjezilo belgijskega vezista, saj je menda želel večjo minutažo, da bi lažje ujel formo po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe kolena.

Angleški mediji so poročali, da je De Bruyne igrišče zapustil nekoliko jezen, kar Pep Guardiola ni želel potrditi. “Ne vem, kaj se je zgodilo. Z menoj se ni pogovarjal, tako da ne vem. Če ima težavo, ve, kje sem, jaz res ne vem, kaj je bilo. Ne morem vedeti, kaj on misli, ne vem,” je dejal Guardiola.

Sinje-modri bodo nocoj znova na delu, ko bodo z Wolverhamptonom zaključili 22. krog Premier lige. V primeru zmage se bo City vodilnemu Liverpoolu znova približal na štiri točke zaostanka. Obračun od 21:00 naprej spremljajte v živo na SK 1.