Emery: Četrto mesto je še vedno dosegljivo!

Premier Liga 16. Jan 201916:40 > 16:47
Catherine Ivill/Getty Images

Trener Arsenala Unai Emery je zatrdil, da je pripravljen tudi na neugodne razgovore s svojimi nogometaši, s katerimi bo poskušal iz svoje ekipe izvleči nekaj več.

Španec je topničarje prevzel pred začetkom sezone, ko je na klopi zamenjal legendarnega Arsena Wengerja, ki je Arsenal vodil kar 22 let.

Unai Emery je imel pred sezono jasno zastavljeno nalogo, da Arsenal vrne med štiri najboljše ekipe v Premier ligi in si z ekipo izbori uvrstitev v ligo prvakov. Londončani so trenutno sicer na petem mestu in za četrtim Chelseajem, s katerim se bodo pomerili v soboto, zaostajajo za šest točk, v oči pa bodejo predvsem slabe predstave v zadnjih tednih.

V nekaterih trenutkih morate izzvati prepir s svojimi igralci. Zahvaljujoč temu lahko iz ekipe izvlečete nekaj več. Večjo željo, več življenja in tudi kakšno kritiko, ki lahko prebudi ekipo,” je za Sky Sports slikovito razlagal Unai Emery.

Kljub vsemu je potrebno biti v prepirih zelo previden, saj se lahko odnosi hitro porušijo. Kljub temu pa verjamem, da je potrebno vselej iskati nekaj več. Tako individualno kot kolektivno. In v to sodijo tudi neprijetni pogovori. Najbolj pomembno je, da igralec s svojimi kvalitetami koristi ekipi. Ko ste trener morate znati iz svojega igralca izvleči maksimum in sočasno poskrbeti, da se zna vklopiti v ekipo,” dodaja Emery.

Španec se zaveda izziva, ki je pred njim, vse od svojega prihoda v London pa trdi, da je liga prvakov realen cilj. Kljub temu bo zelo težko dosegljiv, saj imajo podobne ambicije tudi pri vodilnem Liverpoolu, Manchester Cityju, Tottenhamu, Chelseaju in Manchester Unitedu, ki že ima isto število točk kot Arsenal.

Kar se tiče uvrstitve v ligo prvakov, torej med prve štiri ekipe v Premier ligi, kar je naš glavni cilj, se zavedamo, da trenutno nismo tam. A še vedno verjamemo, da imamo dovolj časa, da nam do konca sezone to uspe. Vedeli smo, da bo to zelo zahtevna naloga,” zaključuje Emery.

Obračun med Arsenalom in Chelseajem je na sporedu v soboto ob 18.30 z neposrednim prenosom na Sportklub 1.