Bielsa priznava: Vohunili smo pri vseh nasprotnikih!

Premier Liga 16. Jan 201919:52 > 19:53
Justin Setterfield/Getty Images

Trener Leeds Uniteda Marcelo Bielsa je priznal, da je svoje sodelavce v tej sezoni na skrivaj pošiljal na treninge vseh nasprotnikov nekdanjega angleškega prvaka, ki zaenkrat vodi v Championshipu.

Marcelo Bielsa je v sredo sklical nujno novinarsko konferenco in se tako odzval na napoved angleške nogometne zveze (FA) in vodstva Championshipa, ki sta zaradi vohunjena pred tekmo z Derby Countyjem napovedali preiskavo proti Leedsu.

Spremljal sem vse naše letošnje nasprotnike in gledal vse njihove treninge. Vse informacije sicer dobim brez, da bi sam gledal trening, zato se zagotovo sprašujete, zakaj ljudi pošiljam na njih? Samo zato, ker sem mislil, da ne kršim nobenih pravil. Informacije sem pridobival na vse mogoče načine. Počutimo se krive, ker ne delamo dovolj. To, da spremljamo nasprotnike na treningu, nam omogoča več mirnosti. Kar se tiče mene, pa sem pač dovolj neumen, da dovolim takšna dejanja,” je povedal Bielsa.

Argentinec je prepričan, da dejanja niso prepovedana, a zatrjuje, da bo sprejel kakršnokoli kazen, ki čaka tako njega kot klub. Bielsa je novinarjem pokazal še, kako se pripravlja na tekmo in kako s pomočjo PowerPoint prezentacij pripravi analize. Dejal je, da mu vsaka analiza vzame vsaj štiri ure. Pokazal je tudi zanimivo statistiko odstotkov tekem, na katerih je Derby County uporabljal točno določene taktične postavitve in s katerimi postavitvami je imel največ težav.

Sram me je, ker vam moram to kazati,” je dodal Bielsa, ki je imel tudi kar nekaj zaupnih informacij o igralcih Derbyja, po več kot uro dolgi novinarski konferenci pa zaključil: “Ne lažem. Vedel sem vse, kar sem moral vedeti.