Solskjaer: Vsi ostajajo, toda prestopni rok še traja

Premier Liga 28. Jan 201910:47 > 10:47
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Menedžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je poudaril, da v zimskem prestopnem roku v njegovi ekipi še ni bilo sprememb, vendar ne ve, kaj se bo dogajalo v preostanku, saj sam ni vključen v proces pogovorov.

Čeprav je bilo v zadnjih dneh kar nekaj namigov o morebitnem odhodu nekaterih igralcev (Darmian, Valencia, Pereira), je Ole Gunnar Solskjaer izpostavil, da njegova ekipa še ni doživela nobene spremembe. “V tem trenutku lahko rečem, da bodo vsi ostali v klubu, saj ni bilo nobenih pogovorov. Vseeno je ostalo še nekaj dni do konca prestopnega roka, toda jaz nisem vključen v pogovore,” je pojasnil trener rdečih vragov in dodal: “Ne bi mogel reči, da bo Pereira odšel na posojo, ker je odlično treniral. Lahko ga vidim v ekipi za nekaj tekem do konca sezone.”

Od prihoda na klop Uniteda je Norvežan nanizal osem zaporednih zmag, igralci pa poudarjajo da je razlog za njihove boljše igre predvsem to, da znova uživajo na igrišču. “Uživam tudi jaz. Uspeli so nam fantastični rezultati, pokazali smo napredek v vsakem segmentu igre. Spoznali so me, vedo, kaj pričakujem od njih. Ljudje govorijo, da sedaj samo napadamo, vendar sem zadovoljen tudi, ker smo prejeli malo zadetkov. Jaz sem proizvod Manchester Uniteda, ker sem večji del svoje kariere preživel tukaj. Videli bomo tudi, kako bo vse izgledalo naslednjo sezono.”

Na dodatno vprašanje, ali je s tem napovedal svoj ostanek na Old Traffordu, je Solskajer odgovoril: “Ali bom tukaj naslednjo sezono ali ne, ni pomembno. Moram pripraviti ekipo za vse, kar jo čaka.”

V torek bodo rdeči vragi v 24. krogu Premier lige gostili Burnley. “Vemo, da bodo prišli na naše igrišče in se borili za tri točke, kot vsaka druga ekipa, ki je v Premier ligi. Toda proti Arsenalu smo igrali zelo dobro, to pa bo pomembno tudi tokrat.”

Rdeči vragi trenutno zasedajo šesto mesto na lestvici s 44 točkami, kolikor jih ima tudi Arsenal na petem mestu.