Solskjaer: "Letos moramo osvojiti kakšno lovoriko"

Ole Gunnar Solskjaer
Stu Forster/Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer še vedno ne pozna nobenega drugega rezultata kot pa zmage, odkar je začasni menedžer Manchester Uniteda. Ekipo zdaj čaka PSG v osmini finala Lige prvakov, Chelsea v FA Pokalu in dvoboj z Liverpoolom v Premier ligi.

Odkar je začasno nasledil Joseja Mourinha je Ole Gunnar Solskjaer dobil 6 tekem v Premier ligi in dve v FA Pokalu. Kar pa je še pomembneje, Norvežan je na Old Trafford vrnil nasmeh, igralci izgledajo srečnejši, igra Uniteda pa veliko bolje. Vendar je klub še naprej 6. na lestvici Premier lige, Solskjaer pa pravi, da se Rdeči vragi ne bodo zadovoljili s četrtim mestom, ampak želijo lovorike.

“Mi smo Manchester United in vedno je treba pričakovati, da konkuriramo za osvajanje Premier lige. Tega ne moremo doseči v letošnji sezoni, a gledamo naprej in poskusili bomo spet naslednje leto,” je dejal Solskjaer, čigar klub trenutno zaostaja 16 točk za vodilnim Liverpoolom.

“Imamo Ligo prvakov, FA Pokal, a ne med najboljšimi štirimi. Nekaj moramo osvojiti v tej sezoni, zato grem v vsako tekmo kot menedžer Manchester Uniteda z željo, da tekmo dobim. Če osvojil lovoriko, je to fantastičen dan za vse v klubu. Tisti dan, ko nekaj osvojiš, je najboljši o tvojem življenju, ker nikoli ne veš, kdaj bo prišla naslednja lovorika,” pravi Solskjaer, ki je z Unitedom šestkrat osvojil Premier ligo in enkrat Ligo prvakov.

Zadnja Solskjaerjeva izjava je prišla kot reakcija na izjavo Mauricia Pochettina, da je Tottenhamu pomembneje letos končati med najboljšimi štirimi v Premier ligi kot osvojiti kakšno lovoriko.