"Običajno golov ne slavim, a tokrat sem se sprostil."

Mike Hewitt, Getty Images Sport

Strateg Tottenhama Mauricio Pochettino je po velikem preobratu Spursov proti Watfordu, tekmo so dobili z 2:1, govoril tudi o zaključku prestopnega roka. Pochettino ne pričakuje, da bo Tottenham 31. januarja pripeljal kakšno okrepitev.

Spursi so sicer od začetka leta 2018 pripeljali le enega nogometaša. To je Lucas Moura iz PSG-ja, ob tem poslu pa so podaljšali še pogodbi s Harryjem Kanom in Dele Allijem. Oba nogometaša sta sicer poškodovana in bosta izpustila obračuna osmine finala lige prvakov z Borussio iz Dortmunda.

Nič ne vem,” je po tekmi dejal Mauricio Pochettino na vprašanju o morebitnem odhodu Georgesa-Kevina N’Koudouja, ki se spogleduje s posojo v Monaco, in dodal: “Pogovoril se bom z vodjo skavtske službe in vprašal, kaj se dogaja. Pričakujem kak odhod, prepričan pa sem, da okrepitev ne bo.

Kljub nedejavnosti na nogometni tržnici je Tottenham v Premier ligi še vedno na visokem tretjem mestu in ima po sredini zmago proti Watfordu (2:1) na svojem računu 54 točk. Za spurse sta po zaostanku zadela Fernando Llorente in Heung-Min Son, ki ga je Tottenham v zadnjih tednih, ko je igralec zastopal barve Južne Koreje na azijskem pokalu, močno pogrešal.

Son me vedno zadovolji, je krasen fant in vedno vse oddela tako, kot se od njega pričakuje. Ni bilo načrtovano, da bo igral vseh 90 minut, a sem ocenil, da moramo tvegati. Po tekmi je bil vidno utrujen, imel težave s krči, a se je splačalo,” meni Pochettino in dodaja:

Nisem prepričan, da je Llorente ob slavju zadetka želel priti k meni, mislim, da sem mu le stal na poti. A bil sem tako srečen. Golov sicer nikdar ne slavim, tokrat pa sem se sprostil, saj smo si res zaslužili zmago. Zelo sem vesel, te točke nam veliko pomenijo. Fernando je zares pravi profesionalec.

Tottenham že v soboto čaka nova preizkušnja, ko je na vrsti obračun z Newcastlom.