Pochettino: Kane dobro okreva

Premier Liga 1. Feb 201919:22 > 19:24
Harry Kane bo v Mariboru vsaj na klopi Tottenhama. FOTO: Guliverimages.

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je razkril, da napadalec spursov Harry Kane odlično okreva in dela vse, da bi se hitro vrnil na premierligaške zelenice.

Kane, v tej sezoni znova najboljši strelec spursov, naj bi po prvih napovedih manjkal vse do marca. Poškodbo je staknil 13. januarja na derbiju z Manchester Unitedom, v četertek pa je angleški reprezentant na Twitterju že objavil sliko s treninga. Harry Kane je s tem razveselil navijače Tottenhama in jim dal nekaj upanja, da bi se lahko sijajni strelec v ekipo spursov vrnil že nekoliko hitreje.

Ne morem vam reči, če okreva hitreje od napovedi. Stanje ocenjujemo vsak dan posebej. Na družabnih omrežjih je razkril, da izgleda dobro, da je pripravljen in da dobro vadi in teče. Harry je neverjetno močen in vedno od sebe da 200 odstotkov, saj se želi čimprej vrniti na igrišča. Spremljali ga bomo iz dneva v dan, iz tedna v teden in ocenjevali napredek. Zaenkrat smo z okrevanjem zadovoljni,” je povedal Mauricio Pochettino.

Artenginstki strokovnjak je potrdil, da je vse bližje povratku tudi Dele Alli, ki ima težave s stegenjsko mišico.

Spursi trenutno držijo tretje mesto na lestvici Premier lige, za vodilnim Liverpoolom pa zaostajajo za 14 točk. V soboto se bodo pomerili z Newcastle United, tekmo pa boste lahko od 13.30 naprej spremljali na kanalu Sportklub 1.