Našli letalo, v katerem je izginili Emiliano Sala

Michael Steele Getty Images Sport

Kot poročajo angleški mediji, so našli letalo, v katerem sta 21. januarja izginila pilot Dave Ibbotson in član Cardiffa Emiliano Sala. Britanska komisija za preiskavo letalskih nesreč (AAIB) je sporočila, da se "na žalost v videoposnetku med razbitinami vidi ena oseba".

Razbitine letala so našli v okolici Guernseyja. Preiskovalci predvidevajo, da sta tako pilot Dave Ibbotson kot Emiliano Sala preminula, medtem pa še čakajo na informacije, kdaj bi razbitine lahko potegnili iz vode.

Sala je v zimskem prestopnem roku za 15 milijonov funtov prestopil v Cardiff, vendar se je vrnil v Nantes, da bi se poslovil od nekdanjih soigralcev. Nato je njegov menedžer organiziral prevoz z enomotornim letalom nazaj v Cardiff, vendar nesrečni nogometaš do tja nikoli ni prišel.

Sala je že pred vzletom družini in soigralcem pošiljal sporočila o slabem stanju letala, s katerim potuje, kar je nato tudi pripeljalo do tragičnih dogodkov, ki so se zgodili kasneje.

Začetno iskalno akcijo je vodila policija, ki je iskanje hitro prekinila, vendar je nato družina Sale sama sprožila iskanje. Kasneje so se vključile tudi francoske oblasti, ki so našle nekaj ostankov letala, nato so začeli tudi s podvodnim iskanjem, ki je v nedeljo le obrodilo sadove.