Ob 21:00 na SK 1: West Ham je redna stranka Liverpoola

Getty Images

Na zadnji tekmi 25. kroga Premier lige bo West Ham gostil vodilni Liverpool, ki je na zadnjih štirih tekmah nocojšnjemu nasprotniku nasul kar 16 zadetkov. Obračun iz Londona od 21:00 naprej v živo na SK 1.

Liverpool je zadnji dve tekmi v gosteh proti West Hamu dobil s 4:1 in 4:0, identična sta bila tudi rezultata na Anfieldu, kar zagotovo vliva dodatno upanje navijačem redsov. Ob tem ima Manuel Pellegrini kar nekaj težav s poškodbami, saj so na seznamu poškodovanih Arnautović (sedem prvenstvenih zadetkov), Wilshere, Jarmolenko, Sanchez, Lanzini, Lucas Perez, Nasri in Balbuena. “Nismo prepričani za Arnautovića. Še vedno ima bolečine v stopalu. Fabianski je pripravljen, morda tudi Cresswell. Nasri zagotovo ne bo igral,” je sporočil izkušeni Pellegrini, ki je trenutno s svojimi fanti devet točk oddaljen od cone izpada.

Liverpool je veliko višje, a pritisk Manchester Cityja in Tottenhama je vse hujši. Sinje-modri zaostajajo dve točki, Londončani pa štiri. “Seveda čutimo pritisk. In vse bolj ga bomo čutili. Minulo sezono smo prav tako pogosto bili v takšnem položaju in velikokrat odšli kot zmagovalci. S pritiskom pride tudi nervoza. Včasih smo tudi malce nervozni. Jaz? Ne, nisem nervozna oseba in tega ne bom širil okoli sebe. Preperičan sem, da se lahko spoprimemo z vsem tem,” je odločen trener redsov Jurgen Klopp.