Emery: Točke moramo začeti osvajati tudi na gostovanjih

Premier Liga 7. Feb 201915:59 > 16:11
Clive Rose/Getty Images

Arsenal se bo v 26. krogu angleške Premier lige v gosteh pomeril z zadnjeuvrščenim Huddersfieldom, ki je do tega trenutka osvojil le 11 točk. Topničarji, ki v gosteh v tej sezoni ne blestijo, dobivajo sijajno priložnost, da popravijo svoj izkupiček na gostovanjih.

Arsenal je v gosteh zadnjič zmagal 25. novembra, ko je z 1:2 padel Bournemouth. Od takrat je zasedba Unaia Emeryja na gostovanjih izgubila proti Southamptonu, Liverpoolu, West Hamu in Manchester Cityju ter remizirala z Brightonom in Manchester Unitedom.

Tekme v gosteh so bile za nas do tega trenutka velik izziv. Vsaka tekma nam prinaša večjo priložnost, da se borimo za tri točke. Glede na rezultate doma in v gosteh smo trenutno v dobrem položaju, da napadamo četrto mesto. Vemo, da ne bo lahko, a podobno je bilo tudi pred mesecem dni. Doma igramo odlično, nivo igre pa moramo dvigniti predvsem na gostovanjih. Potrebujemo samozavest. Naslednja priložnost je tekma s Huddersfieldom v soboto. V obrambi moramo biti boljši. Gole smo prejemali tako ob igri z dvema kot s tremi osrednjimi branilci,” pred tekmo razmišlja Emery.

Trener topničarjev je prepričan, da je omenjena tekma tista, ki jo Arsenal enostavno mora dobiti. Pričakuje sicer zahteven obračun, saj Huddersfield po njegovem mnenju še ni rekel zadnje v boju za obstanek.

Njihovi rezultati niso dobri, a z novim trenerjem postajajo nevarnejši. Zagotovo bodo visoko pritisnili in nas napadli ter skušali razbiti naše obrambne vrste. Pritiskali bodo in iskali duele na sredini igrišča,” dodaja Emery, ki nima večjih težav pri sestavi začetne postave, saj sta obolela Laurent Koscielny in Pierre-Emerick Aubameyang že skoraj pozdravljena.

Tekma je na sporedu v soboto ob 16. uri.