Klopp zadovoljen: Bili smo nekako divji

Laurence Griffiths/Getty Images

Zmago z več kot enim zadetkom prednosti je tisto, kar so v tem trenutku potrebovali nogometaši Liverpoola. In ravno to je redsom uspelo na Anfieldu proti Bournemouthu, ki so ga v 26. krogu Premier lige odpravili s 3:0.

Povezano

Po visoki zmagi so bili zadovoljni navijači pa tudi igralci in menedžer Jurgen Klopp. “Danes smo odigrali dobro tekmo. Igrali smo visok presing, boljše kot na več dvobojih v zadnjem času. V napadu je vse bilo dobro, bili smo nekako divji in prisilili smo jih, da so prišli v težak položaj in vse to uspeli izkoristiti. Vsi goli so bili briljantni,” je bil navdušen Klopp.

Po zadnjih dveh obračunih, ko so redsi proti Leicestru in West Hamu iztržili samo dve točki, je Klopp razkril, da so bili igralci sami sebi največji kritiki. “Bili smo zelo samokritični. Nismo bili zafovoljni s svojimi igrami na zadnjih dveh, treh obračunih. Ne želimo samo priti čez dvoboje, da se privlečemo čez sezono. Želimo igrati prepričljivo in to je reakcija, ki smo jo želeli. To je sijajno za moje igralce. Vsi veliko govorijo, toda za nas je pomembno, da vemo, da lahko napredujemo in da smo to tudi pokazali.”

Nemec s pohvalimi svojih igralcev tokrat ni skoparil. “Wijnaldum ima karakter kot Milner. Danes je bil zelo dober, ne rabim tega niti povedati. Henderson je opravil dva treninga in ni mogel dati vsega od sebe. Trent je prav tako dvakrat treniral v štirih tednih in fenomenalno je bilo, da smo ga lahko uvedli v igro. Kar se tiče zadetka Salaha, kaj naj vem rečem. Malo je igralcev, ki lahko nareditjo tisto, kar je Firmino naredil v tistem trenutku in tistih, ki lahko to spremljajo, sijajen zaključek akcije.”

Klopp ni pozabil niti sijajne atmosfere na kultnem Anfieldu: “Nikoli nismo pod vprašanje postavili podporo, ki jo imamo. Naši navijači so fenomenalni in oni so še en razlog, zakaj smo bili dobri. Zelo sem ponosen tako na njih kot na igralce,” je zaključil Jurgen Klopp.