Že sanjajo Lamparda, kako bo nasledil Sarrija

Premier Liga 11. Feb 201916:18 > 16:21
Ian Walton/Getty Images

V Angliji že razmišljajo o vrnitvi izgubljenega sina na klop Chelseaja. Bivši kapetan Bluesov opravlja odlično delo pri Derby Countyju.

Bryn Lennon, Getty Images Sport

Boleč poraz Chelseaja na Etihadu je še dodal nekaj soli na rane Bluesov, hurikan po Stamford Bridgeju divja naprej. Londončani so preživeli nekaj zelo težkih ur po enem izmed najhujših ponižanj v Premier ligi, kar so jih doživeli. To pa lahko najbolj udari Maurizia Sarrija.

Italijanski strokovnjak je svojo pot v Premier ligi začel zelo dobro, a ti dnevi sezone so minili. Chelsea je nehal sijati in vsi pogledi so uprti v Italijana, ki je uvedel slog igre, ki ne prinaša rezultatov.

Po tekmi z Manchester Cityjem (6:0) mu je Guardiola želel izkazati svojo podporo rekoč, da vse, kar Sarri potrebuje, je čas. Vseeno so se otoški alarmi že oglasili in italijanski strokovnjak je v popolni nemilosti. Prav mogoče mu bo zmanjkalo časa. V Londonu že razmišljajo o potencialnem nasledniku.

Najmočneje odzvanja ime Franka Lamparda. Legenda Bluesov opravlja odlično delo na klopi Derby Countyja v njegovi prvi sezoni na trenerskem mestu. Poleg Lamparda sta visoku na seznamu želenih zamenjav na čelu Chelseaja še Zidane in Zola.

Sarri zaenkrat ostaja na klopi Londončanov. Po debaklu je bil Italijan zelo intenziven: ”Skrbi me za ekipo. Skrbi me za naše delo. Moj položaj je ves čas ogrožen.”

Ekipa ne izgleda tako, kot bi si želel Sarri: ”Če sem iskren, ne vem, kaj me čaka. Ne vidim mojega nogometa. Na začetku sezone smo delali tako, zdaj pa moramo odkriti razloge, zaradi katerih stvari ne funkcionirajo več. Ni enostavno.”