"You'll never walk alone"

Premier Liga 11. Feb 201918:33 > 18:39
Clive Rose, Getty Images Sport

Liverpool na Anfieldu ni doživel poraza že 34 zaporednih tekem, kar je prav gotovo lahko razlog dobre sezone, v kateri se Redsi borijo za naslov. Seveda je tu še dejstvo, da se izgubljajo točk na tekmah, kjer so jih v prejšnjih sezonah.

Zadnja v nizu zmag na Anfieldu je tista iz preteklega vikenda proti Bournemouthu, ko so Redsi doma slavili s 3:0. Po tekmi je Jurgen Klopp pohvalil navijače za podporo. Pa ne samo Klopp, tudi Eddie Howe, menedžer Bournemoutha, ki meni, da so navijači še kako doprinesli k zmagi svoje ekipe.

Nekdanji nogometaš Vinnie Jones se je v intrvjuju za Talksport spomnil vzdušja na Anfieldu iz svojih igralskih dni.

“Če želite osvojiti naslov, morate iz svojega terena narediti trdnjavo in vse ekipe, ki pridejo v goste, mora biti strah zaradi tega. Manchester City to ima, prav tako Manchester United. Spomnim se svoje prve tekme na Anfieldu. Moral sem iti do svojega soigralca, ker me ni slišal, kaj mu govorim pa je stal 10 metrov stran od mene. Ko igraš pred Liverpoolovimi navijači, je kot bi vlak drvel proti tebi skozi mrežo. Neverjetno glasno je, ta vibracija je fenomenalna,” je dejal Jones.