"Chelsea – United? To je klasični derbi!"

Premier Liga 15. Feb 201917:28 > 17:28
Will Russell/Getty Images

Obračun Chelseaja in Manchester Uniteda je osredni derbi osmine finala FA pokala. Londončani bodo imeli prednost domačega terena, pomočnik trenerja modrih Gianfranco Zola pa je prepričan, da to ne bo odločilo tekme.

Chelsea se bo z Unitedom v FA pokalu pomeril po nekaj razočaranjih v Premier ligi in zmagi proti Malmöju v evropski ligi.

Veselim se tekme z Unitedom. To je klasični derbi. Manchester je v naletu, pred nami je velik izziv. Tekme z Unitedom so vedno dobre,” ocenjuje Zola in dodaja:

Vemo, da je to ključni del sezone. Na naslednjih treh tekmah nas čaka FA pokal, finale ligaškega pokala in Tottenham. Vsaka tekma bo težka, ampak z Unitedom se bomo pomerili po dobri tekmi v evropski ligi. Nihče ni srečen, ko izgubi. Glavno je, da se lotimo vsake tekme posebej. Pomembno je, da vsi razumejo situacijo, v kateri smo se znašli.

Rdeči vragi so v zadnjih dveh mesecih pod vodstvom Oleja Gunnarja Solskjaerja igrali odlično, med tednom pa v ligi prvakov doživeli prvi poraz po menjavi na klopi.

Unitedu gre trenutno zelo dobro. Vesel sem zaradi Solskjaerja,” še dodaja Gianfranco Zola.

Tekma je na sporedu v ponedeljek ob 20.30, prenos boste lahko spremljali na kanalu Sportklub 1.