ESPN: Solskjaer bo podpisal še pred koncem sezone

Premier Liga 7. Mar 201911:46 > 11:47
Mike Hewitt, Getty Images Sport

Manchester United bo še pred koncem sezone 2018/2019 predstavil norveškega strokovnjaka Oleja Gunnarja Solskjaerja za glavnega trenerja moštva iz Old Trafforda, poroča ESPN.

Z Olejem Gunnarjem Solskjaerjem na klopi je Manchester United zabeležil 14 zmag v 17 tekmah, sinoči pa so rdeči vragi za nameček nadoknadili zaostanek z 0:2 in z zmago s 3:1 iz Lige prvakov izločili Paris Saint-Germain ter si zagotovili mesto med najboljšo osmerico moštev v Evropi.

Uprava kluba je Solskjaerja zaposlila decembra lani, kot začasno rešitev na mestu glavnega trenerja, potem ko so se poslovili od Joseja Mourinha. Pri Unitedu so želeli situacijo z glavnim trenerjem rešiti v poletnem prestopnem roku.

Kot poroča ESPN pa bi lahko bilo mesto trenerja dokončno oddano že pred mesecem majem. United namreč ni pričel razgovorov z nikomer, razen norveškim strokovnjakom. ESPN se zanaša na dobro obveščene vire blizu uprave, zato ta medijska hiša že trdi, da bo Solskjaer dobil stalno delo na Old Traffordu.

United je trenutno četrti v Premier ligi s tremi točkami manj od tretjega Tottenhama in točko več od Arsenala, ki je na petem mestu.