Kloppovo sporočilo Cityju: "Ne boste se nas rešili"

Premier Liga 11. Mar 201918:25 > 18:46
Clive Brunskill/Getty Images

Liverpool za točko zaostaja za Manchester Cityjem na drugem mestu lestvice Premier lige po remiju z Evertonom, a Jurgena Kloppa to ne skrbi.

Getty Images

Pojavilo se je nekaj dvomov, ko so Redsi zdrsnili s prvega mesta. Zdaj za eno točko zaostajajo za aktualnim prvakom Cityjem, po dveh zaporednih zmagah v petih premierligaških tekmah. V nedeljo je Liverpool remiziral z Evertonom.

Tudi po tekmi z Evertonom nimamo težav s samozavestjo,” je zatrdil Klopp.

Zmotno je misliti, da ima vse, kar napišete, vpliv na nas – sploh ni tako, večina stvari nas sploh ne zanima. Ko dosežemo pet zadetkov, imamo najboljši napad na svetu, nato pa ne dosežemo gola pa imamo naenkrat težave v ofenzivi”

Če izvzamemo City, Liverpool igra njihovo najboljšo sezono in je eden najuspešnejših ekip v angleški zgodovini.

Sezona 2018/19 je ena od samo osmih sezon Liverpoola, ko so 73 točk v tem trenutku ni dovolj za 1. mesto. Je pa v njihovi zgodovini najboljši položaj s 73 točkami na prvih 30 tekmah, kot tudi v sezoni 1904/05 (druga liga) in 1987/88 (prva liga).

“Naše sporočilo je – nihče se nas ne bo rešil, če bomo igrali tako, kot smo igrali proti Evertonu, ker smo ujeli popolno ravnovesje med napadanjem nasprotnika, spopadanjem z okoliščinami in igranjem nogometa,” pravi Nemec.

Nikakor ne vidi tekme kot izgubljeno priložnost za izboljšanje gol razlike. City je dosegel 7 golov več.

“Potrebujemo samo 3 točke – seveda je gol razlika prav tako pomembna, a kaj naj? Dosegamo toliko zadetkov, kot jih lahko. Lahko bi se branili bolje, a to ni mogoče.”