Sumljiva enajstmetrovka in "ofsajd" za polfinale Cityja

Premier Liga 16. Mar 201920:16 > 20:17
Michael Regan/Bongarts/Getty Images

Nogometaši Manchester Cityja so se uvrstili v polfinale Pokala FA, potem ko so Swansea City v gosteh po preobratu odpravili s 3:2. Watford je z 2:1 odpravil Crystal Palace.

Stu Forster, Getty Images Sport

Domači so odlično začeli dvoboj. Vse priložnosti, ki jih izbranci Pepa Guardiole niso uspeli izkoristiti, so sami na drugi strani pretvorili v dva zadetka. Matt Grimes je bil v 20. minuti natančen iz bele točke, medtem ko je prednost Swanseaja devet minut kasneje podvojil Bersant Celina.

Meščani so svojo prvo priložnost izkoristili šele v 69. minuti, ko je zadel Bernardo Silva. Slabih deset minut je iz bele točke izenačil Sergio Aguero, vendar je žoga sprva zadela okvir vrat, nato pa se od vratarja Kristofferja Nordfeldta odbila v mrežo.

Ob tem je potrebno dodati, da se v Pokalu FA lahko uporablja sistem VAR, vendar ga na stadionu Swanseaja nimajo, tako da sodnik ni mogel spregledati napake, saj prekrška nad Raheemom Sterlingom za najstrožjo kazen ni bilo.

Gostje so popolni preobrat dokončali v 88. minuti, ko je Aguero zadel za 2:3, vendar iz očitnega prepovedanega položaja. ki ga ni opazil nobeden od sodnikov.