Klopp: "V tem trenutku raje ne bi bil trener"

Premier Liga 31. Mar 201912:28 > 12:47
Premier League

Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp je na predvečer velikega derbija s Tottenhamom priznal, da je član Kanovega kluba oboževalcev, in da ga resnično izjemno občuduje. Danes pa ga mora ustaviti.

Shaun Botterill/Getty Images

Tottenham lahko Liverpoolu zada hud udarec v boju za naslov prvaka. Jurgen Klopp je vznemirjen zaradi kakovosti Spursev, posebej pa je izpostavil Harryja Kana in hkrati priznal, da je njegov velik oboževalec.

“V tem trenutku raje ne bi bil trener. Harry Kane je izjemen igralec s fantastično kariero, uspelo mu je s trdim delom. Zelo težko bo igrati proti njemu. Tako je z vsemi najboljšimi napadalci, potrebno se je izogibati podajam v njegovo bližino. Harry Kane … Kakšen napadalec! A ne gre se le za Kana, Tottenham je izjemna ekipa. Vratar, izjemen, obramba, v različnih okoliščina, izjemna. Osrednji branilci – fantastični. Zvezna vrsta – nisem prepričan, če je Harry Winks pripravljen, a kakšen mlad talent! Tukaj so še Eriksen, Alli, Son – neverjetna ekipa!” je svoje navdušenje pokazal Klopp in pohvalil še njihovega menedžerja.

Mauricio Pochettino je briljanten trener. Lahko razumem, zakaj niso zaskrbljeni in niso bili aktivni na nogometni tržnici – ker je ekipa že zdaj zares, zares dobra. Zdaj si nabirajo izkušnje in to jih dela težkega nasprotnika.”