Tottenham posloval z rekordnim dobičkom

Premier Liga 4. Apr 201913:36 > 14:00
Getty Images/Richard Heathcote

Nogometni klub Tottenham je v zadnjem letu zabeležil rekorden dobiček. Spursi so v preteklem letu ustvarili kar 113 milijonov funtov dobička!

Londonski klub si je do nadaljnega prilastil rekord kluba, ki je v enem poslovnem letu pridelal največji dobiček. Spursi so po zgolj nekaj mesecih z vrha izrinili Liverpool.

Tottenham v zadnjih letih žanje velike uspehe, kar mu še naprej uspeva z veliko cenejši pogonom, kot ga imajo preostali klub velike šesterice na Otoku. Spursi se kljub omenjenemu dejstvu uvrščajo v ligo prvakov, ob tem pa skoparijo pri nakupih novih igralcev. Posledica te politike je rekordni dobiček, kakršnega doslej ni ustvaril še noben nogometni klub na svetu.

V sezoni 2017/18 je Tottenhamov dobiček po vseh obdavčitvah znašal neverjetnih 113 milijonov funtov, kar je dobrih 132 milijonov evrov. Prejšnji rekorder je bil Liverpool, ki je pred nekaj meseci sporočil, da je v istem poslovnem obdobju ustvari 106 milijonov funtov dobička.

K rekordnim dohodkom je ob prodaji igralcev pripomogel predvsem višji zaslužek pri prodajo kart. To je posledica dejstva, da je Tottenham v zadnjih sezoni domače tekme igral na Wembleyju. Londončani so zgodovinski dobiček naznanili le dan po tem, ko so s tekmo proti Crystal Palacu otvorili svoj nov stadion, za izgradnjo katerega so namenili kar milijardo funtov.